Jauristunturin joiut konsertissa Hetan Marianpäivillä

Ánnámáret on yhdessä Hetan Marianpäivien kanssa järjestänyt konsertin, jonka teemana ovat Jauristunturin joiut. Konsertissa on mukana monta joikaajaa ja he esittävät yhdessä ja yksin joikuja, jotka kuuluvat heidän suvuilleen Jauristunturissa.

Nykyään joikuja kuulee radiossa ja konserteissa. Ajattelin että Jauristunturin joikuperinnettä voisi tuoda esille konsertissa, koska se on tyylipiirteiltään erityinen ja mielenkiintoinen. Olen tutkinut arkistoja ja sieltä selvästi kuulee minkälainen Jauristunturin joikuperinne on historiallisesti ollut. Hauska kyllä tuoda näitä joikuja tähän aikaan. Tietenkään mennyttä aikaa emme saa takaisin, mutta voimme muistella esi-vanhempia ja heidän elämäänsä joikujen kautta, saamelaismuusikko Anna Näkkäläjärvi-Länsman kertoo.

Konserttia ovat olleet mukana toteuttamassa myöskin tunnetut saamelaistaiteilijat Petra Biret Magga-Vars ja Ingá-Máret Gaup Juuso. Lavalle nousevat myös Ole Henrik Magga, Anna-Reetta Niemelä ja Oarjánnieiddat. Joikaajia yhdistävät juuret Jauristunturissa Enontekiöllä. Konsertissa on mukana myös muusikkoja ja osa joiuista on sovitettu yhteen instrumenttien kanssa. Janne Lappalainen soittaa konsertissa kielisoittimia ja perkussioita ja Sara Puljula kontrabassoa ja perkussioita.

ttut – Jávrrešduoddara luođit -konsertti lauantaina23.3.2019 klo18 Vuollikassa, HetassaLiput20 euroalipunmyynti alkaa tuntia ennen konserttia. Maksu vain käteisellä. Konserttia ovat tukeneet Saamelaisneuvosto ja Taiteen edistämiskeskus. Konsertti on osa Marianpäivien 2019 ohjelmaa.

Lisätietoa:

Anna Näkkäläjärvi-Länsman

anna@annamaret.fi

puh. +358405405985

www.annamaret.fi

www.marianpaivat.fi