Katja Gauriloffin ohjaama Sálbma-musiikkivideo ensi-illassa Skábmagovilla

Katja Gauriloffin käsikirjoittama ja ohjaama musiikkivideo Ánnámáret Ensemblen kappaleeseen Sálbma, saa maailman ensi-iltansa alkuperäiskansojen elokuvafestivaalilla Skábmagovilla Inarissa. Musiikkivideo ilmaisee kuvallisesti Sálbma-laulun tekstin teemaa, joka on saamen kansan yhteenkuuluvaisuus ja se, miten saamen kansa voi tehdä yhdessä töitä, jotta heidän kulttuurinsa säilyy vahvana seuraaville sukupolville. Laulun tekstin ja sävellyksen on tehnyt Ánnámáret Ensemblen solisti Anna Näkkäläjärvi-Länsman.

Musiikkivideolla esiintyy suuri joukko avustajia, jotka olivat mukana Nuorgamissa, Isonkivenvaarassa järjestetyissä kuvauksissa elokuussa. Vapaaehtoisia esiintyjiä oli tullut mukaan avustajiksi Nuorgamista ja Utsjoelta mutta myös kauempaa Vuotsosta, Sevettijärveltä, Inarista ja rajan toiselta puolelta Taanasta asti. Päivä ei ollut työryhmälle eikä avustajille helppo, sillä kuvauspäivänä kuvauspaikalla tunturissa satoi ja tuuli rankasti. Katja ja Anna kuitenkin iloitsevat kun kuvauspäivä onnistui olosuhteista huolimatta hyvin ja nyt päästään näyttämään tuloksia.

Ohjaaja Katja Gauriloffille projektissa erityisen tärkeää on erityisesti se, että musiikkivideo on tehty pääasiassa pohjoisessa asuvien ihmisten ja media-alan osaajien voimin. –On hienoa että pääsin työskentelemään Sálbma-musiikkivideon tuotannossa monien pohjoisen ihmisten kanssa. Iloitsen myös koska iso joukko avustajia laajasti eri Saamenmaan alueilta lähti mukaan toteuttamaan videota ja että kuvausryhmää ajatellen media-alan osaajia löytyy pohjoisesta, Katja Gauriloff kertoo.

Sálbma-musiikkivideota ovat olleet mukana toteuttamassa Kevin Francett – kuvaus, Aleksi Ahlakorpi – apulaisohjaaja, Jonne Järvinen – kuvausassistentti ja Niki Rasmus – värimäärittely. Musiikkivideon on editoinut Timo Peltola, joka on myös Katja Gauriloffin palkitun Kuun metsän Kaisa -dokumenttielokuvan leikkaja. Sálbma-musiikkivideota on ollut mukana rahoittamassa Saamelaisalueen koulutuskeskus, Taiteen edistämiskeskus, Majaoja-säätiö ja Sámi Siida ry.

Sálbma

Maailmanensi-ilta Skábmagovilla lauantaina 27.1.2018 klo 12 saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen auditoriossa Inarissa osana Sápmi3: pohjoisia tarinoita -elokuvanäytöstä.

Sálbma-musiikkivideota esitetään myös Utsjoen elokuvateatteri Davvenástin elokuvaesityksien alussa helmikuun ajan.

Ánnámáret on mukana Skábmagovien aikana Inarin Kultahovilla järjestetyssä musiikkitapahtumassa yhdessä jouhikonsoittaja Ilkka Heinosen kanssa. Duon ohjelmistossa on Ánnámáretin lauluja ja muutamia perinteisiä joikuja sovitettuna yhteen jouhikon kanssa. Samassa tapahtumassa mukana ovat myös Amoc ja Ailu Valle. Tapahtuma on perjantaina 26.1.2018 klo 22 Hotelli Kultahovissa ja sen järjestää Tuupa Records Oy.

Lisätiedot:

Anna Näkkäläjärvi-Länsman

anna@annamaret.fi

www.annamaret.fi

tel. +358 40 540 5985

 

www.skabmagovat.fi

 

Kuvamateriaalia tästä.