Lapin sotilassoittokunnan ja Ánnámáretin kantaesitys Lapland Imagery

Photo: Alexander Kuznetsov / All About Lapland

Tällä viikolla saa kantaesityksensä Ilari Hylkiälän säveltämä moniosainen Lapland Imagery puhallinmusiikkiteos Lapin sotilassoittokunna 50-vuotisjuhlakiertueella. Teos on sävelruno, joka on omistettu soittokunnalle ja on kunnianosoitus kauniille Lapin luonnolle.

Ánnámáret eli saamelaismuusikko Anna Näkkäläjärvi-Länsman on ollut mukana projektissa sävellystyön alusta asti yhdessä säveltäjä Ilari Hylkiälän kanssa. Heidän yhteistyönään syntyi Lapland Imaginary -teoksen toinen osa, johon Ánnámáret kirjoitti pohjoissaamenkielisen tekstin ja sävelsi mukana vokaaliosuutta jossa voi kuulla vaikutteita saamelaisesta perinteisestä musiikista.

– Oma osuuteni on teoksen Golden Fells, eli Kultatunturit -osa. Lainasin musiikkiin omaa tarinaani ja on ilo päästä esittämään teos livenä Lapin sotilassoittokunnan kanssa. Minulle on iso kunnia olla osa Lapin sotilassoittokunnan 50-vuotisjuhlakonsertteja koska olen itsekin työskennellyt siellä klarinetistina nuoruudessani, Ánnámáret kertoo.

Lapland Imagery -teoksen idea on lähtenyt Lapin sotilassoittokunnan muusikoilta ja projektiin kuuluu musiikin lisäksi musiikkivideoiden sarja. Soittokunnan käsikirjoitustiimin ja ohjaaja Alexander Kuznetsovin ideoimat musiikkivideot kuvallistavat sävellyksen teemoja ja Kultatunturit-osassa ollaan Ánnámáretin kotipaikkakunnan Nuorgamin maisemissa juuri kauneimman ruskan aikaan. 50-vuotisjuhlakonserteissa musiikkivideot esitetään livemusiikin säestyksellä ensimmäistä kertaa.

Musiikkivideot ovat pian kantaesitysten jälkeen nähtävissä Lapin sotilassoittokunnan sosiaalisen median kanavilla.

Lisätietoja: https://sotilasmusiikki.fi/lapin-sotilassoittokunta