Sálbma-musiikkivideota esitetään helmikuussa Utsjoen elokuvateatterissa

Katja Gauriloffin käsikirjoittama ja ohjaama musiikkivideo Ánnámáret Ensemblen kappaleeseen Sálbma, sai ensi-iltansa Skábmagovilla Inarissa tammikuun lopussa. Musiikkivideo ilmaisee kuvallisesti Sálbma-laulun tekstin teemaa, joka on saamen kansan yhteenkuuluvaisuus ja se, miten saamen kansa voi tehdä yhdessä töitä, jotta heidän kulttuurinsa säilyy vahvana seuraaville sukupolville. Laulun tekstin ja sävellyksen on tehnyt Ánnámáret Ensemblen solisti Anna Näkkäläjärvi-Länsman.

Musiikkivideolla esiintyy suuri joukko avustajia, jotka olivat mukana Nuorgamissa, Isonkivenvaarassa järjestetyissä kuvauksissa elokuussa. Vapaaehtoisia esiintyjiä oli tullut mukaan avustajiksi Nuorgamista ja Utsjoelta mutta myös kauempaa Vuotsosta, Sevettijärveltä, Inarista ja rajan toiselta puolelta Taanasta asti. Päivä ei ollut työryhmälle eikä avustajille helppo, sillä kuvauspäivänä kuvauspaikalla tunturissa satoi ja tuuli rankasti. Katja ja Anna kuitenkin iloitsevat kun kuvauspäivä onnistui olosuhteista huolimatta hyvin.

Annan kotikylässä Utsjoella on syksystä asti iloittu, kun kylään on taas saatu uusimpia elokuvia esittävä elokuvateatteri Davvenásti (suomeksi Pohjantähti) Áilegas-keskuksen yhteyteen. Myös Sálbma-musiikkivideo on teatterin ohjelmistossa helmikuussa kun se näytetään elokuvanäytöksien alussa koko helmikuun ajan. Ensimmäinen esitys on torstaina 9.2. klo 19 alkavan näytöksen alussa.

Utsjoen elokuvateatterissa on myös jatkossa kuultavissa Ánnámáretin musiikkia. Elokuvateatteri Davvenástin avajaisia juhlitaan helmikuun lopussa ja silloin julkistetaan myös elokuvateatterille tehty traileri, johon Ánnámáret on säveltänyt uutta musiikkia.

Lisätietoa:

Anna Näkkäläjärvi-Länsman

anna@annamaret.fi

Puh. +358405405985

www.annamaret.fi

www.ailegas.fi